Αστική Ευθύνη

  • polykatoikein.gr | Έκδοση Κοινοχρήστων
  • polykatoikein.gr | Έκδοση Κοινοχρήστων
  • polykatoikein.gr | Έκδοση Κοινοχρήστων
  • polykatoikein.gr | Έκδοση Κοινοχρήστων

Αστική Ευθύνη

Αστική Ευθύνη είναι η υποχρέωση που έχει κάθε άτομο να αποκαταστήσει τη ζημιά που προκάλεσε σε τρίτο παράνομα και υπαίτια από διάφορους λόγους. Αυτό διατυπώνεται στο άρθρο 914 του Αστικού Κώδικα όπου σημειώνεται ότι "όποιος ζημιώνει άλλον παράνομα και υπαίτια έχει υποχρέωση να τον αποζημιώσει.'' 

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική κάλυψη καθώς κατά καιρούς δικαστήρια έχουν εκδώσει αποφάσεις βάσει των οποίων οι ιδιοκτήτες ή ο διαχειριστής κλήθηκαν να αποζημιώσουν, με αρκετές χιλιάδες ευρώ, ζημιές που προκλήθηκαν σε τρίτους.

Οι οικονομικές υποχρεώσεις που δημιουργούνται σε βάρος του διαχειριστή ή της διαχειριστικής επιτροπής ή των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας, λόγω κάποιας άδικης πράξης ή παράλειψης, η οποία έχει αποτέλεσμα σωματικές βλάβες ή/και υλικές ζημιές σε βάρος τρίτων, αποτελούν το αντικείμενο της ασφαλιστικής καλύψης με ασφαλιστήριο Γενικής Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων.

Ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα Γενικής Αστικής Ευθύνης Διαχειριστή, ασφαλίζει τους Ιδιοκτήτες πολυκατοικιών έναντι Τρίτων (Τρίτοι θεωρούνται οι ένοικοι, οι επισκέπτες της πολυκατοικίας καθώς και οι τυχόν διερχόμενοι) καλύπτοντας τις σωματικές βλάβες και τις υλικές ζημιές που είναι δυνατόν να προξενηθούν λόγω ατυχήματος, για το οποίο ευθύνεται ο ασφαλισμένος και που θα συμβεί στους κοινόχρηστους και κοινόκτητους χώρους του ασφαλιζόμενου κτιρίου και θα έχει άμεση σχέση με την λειτουργία και την χρήση αυτών των χώρων καθώς και στον εμπρός από το κτίριο χώρο (δρόμο ή πεζοδρόμιο) και θα οφείλεται σε πτώση αντικειμένου που αποσπάστηκε από το σώμα του ασφαλιζόμενου κτιρίου.

Για παράδειγμα διαχειριστής πολυκατοικίας κλήθηκε να πληρώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό ως αποζημίωση σε ένοικο ο οποίος του άσκησε αγωγή γιατί έσπασε το πόδι του γλιστρώντας σε διαφημιστικά έντυπα που βρίσκονταν στο πάτωμα της εισόδου. Το δικαστήριο έκρινε ότι έπρεπε να είχε φροντίσει να είναι ο χώρος της εισόδου καθαρός!

Το ΠΟΛΥκατοικείν συνεργάζεται με μεγάλη ασφαλιστική εταιρία και παρέχει Δ Ω Ρ Ε Α Ν το παραπάνω συμβόλαιο σε όλους τους πελάτες του, ανεξάρτητα από τη μορφή συνεργασίας μαζί τους (έκδοση κοινοχρήστων ή διαχείριση πολυκατοικίας). 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Astiki   astiki

ΠΟΛΥκατοικείν - Social Media

H κ.Χριστίνα Ιακωβίδου του «ΠΟΛΥκατοικείν» προλογίζει την εκδήλωση «ΑΓΑΠΗ ΕΙΝ’ Η ΖΩΗ ΚΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ»H κ.Ελένη Ιακωβίδου του «ΠΟΛΥκατοικείν» στην εκπομπή της TV100 Dimotis online, ενημερώνει για τη Διαμεσολάβηση

Επικοινωνήστε μαζί μας

polykatoikeinΗ εταιρεία κοινοχρήστων ΠΟΛΥκατοικείν, με έδρα την Θεσσαλονίκη, δημιουργήθηκε από ικανά και καταξιωμένα στελέχη στο χώρο της εξυπηρέτησης πολυκατοικιών. Γνωρίζοντας από κοντά τις ανάγκες και τα προβλήματα της διαχείρισης μιας πολυκατοικίας, θέσαμε σαν στόχο να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία της.

ΠΟΛΥκατοικείν
ΕΛΕΝΗ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ
& ΣΙΑ Ο.Ε.
Βασ. Ηρακλείου 14
3ος όροφος
Τ.Κ. 546 25
Θεσσαλονίκη

2310 555-333 (6 γραμμές)

2310 552-551

info @ polykatoikein.gr

Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 π.μ. - 5:00 μ.μ.
Σάββατο: Κλειστά
Κυριακή: Κλειστά

Ιδρυτικό μέλος

Ιδρυτικό μέλος

"Γιατί η ομαλή συμβίωση είναι τρόπος ζωής."

Πνευματικά δικαιώματα: Όλο το υλικό του ιστότοπου αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του ΠΟΛΥκατοικείν και προστατεύεται από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο. Το υλικό του ιστότοπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή η επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. Κανένα στοιχείο του ιστότοπου δεν μπορεί να αντιγραφεί, τροποποιηθεί, δημοσιευθεί, διανεμηθεί χωρίς την έγγραφη άδεια του ΠΟΛΥκατοικείν.
{COOKIEBOT DECLARATION}

© 2016 polykatoikein. All Rights Reserved. Powered by inkman.gr

Χρησιμοποιείστε τη παρακάτω φόρμα για να ζητήσετε μία προσφορά για την εξυπηρέτηση της πολυκατοικίας σας από το ΠΟΛΥκατοικείν.

Συμπληρώστε προσεκτικά τα πεδία της φόρμας, πατήστε Αποστολή και θα σας στείλουμε ηλεκτρονικά την προσφορά μας εντός 48 ωρών.

Έναρξη
1
Close chat
Γεια σας! Ευχαριστούμε που μας επισκεφτήκατε. Τι θα θέλατε παρακαλώ;

Start