ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης

Αφορά την έκδοση από το ΥΠΕΚΑ ενός αναγνωρισμένου εγγράφου, στο οποίο αποτυπώνεται η ενεργειακή απόδοση του κτιρίου, κατατάσσοντάς το σε μία από τις εννέα προβλεπόμενες κατηγορίες (Α+ έως Η). Εκδίδεται από ενεργειακό επιθεωρητή, ο οποίος είναι ενταγμένος σε ειδικό μητρώο. Το έγγραφο αυτό είναι υποχρεωτικό από τον νόμο 4122/2013 ακόμη και για κτίσματα μικρότερα από 50 τ.μ., όταν αυτά ενοικιάζονται ή πωλούνται.

Πότε χρειάζεται το Ενεργειακό Πιστοποιητικό ή Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ)

  • Για την πώληση ή τη μίσθωση κτισμάτων
  • Για όλες τις εμπορικές διαφημιστικές καταχωρίσεις στον τύπο και στο διαδίκτυο που αφορούν τη διάθεση ενός κτιρίου προς πώληση ή προς μίσθωση
  • Για τη «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας» της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) σε περίπτωση μίσθωσης
  • Για συμβολαιογραφικές πράξεις αγοραπωλησίας ακινήτου, αφού στα συμβόλαια μνημονεύεται ο αριθμός πρωτοκόλλου του ΠΕΑ.

 

Το ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΕΙΝ, αναγνωρίζοντας τη σημασία του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) καθώς και την ανάγκη αξιοποίησης του κάθε ακινήτου για λογαριασμό των ιδιοκτητών, συνεργάζεται με πιστοποιημένους μηχανικούς-ενεργειακούς επιθεωρητές και εξασφαλίζει την απόκτησή του.

είπαν για εμάς

polykatoikein-they-said-about-us
“Ήθελα να νοικιάσω το σπίτι μου μετά την αποχώρηση του ενοικιαστή μου, αλλά δεν γνώριζα ότι έπρεπε να έχω το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης. Μίλησα με το ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΕΙΝ για να δηλώσω την αλλαγή ενοίκου και έμαθα ότι μπορούν να με βοηθήσουν. Πολύ γρήγορα και οικονομικά ο συνεργάτης τους μηχανικός το τακτοποίησε. Άμεσα νοίκιασα το σπίτι μου χωρίς να χάσω καθόλου πολύτιμο χρόνο! Τους ευχαριστώ!”
Πέτρος – Φάληρο
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ
ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

επικοινωνία

x
ΕΣΠΑ